افتتاح اولین بیمارستان مجازی آموزشی کشور در دانشگاه علوم پزشکی ایران
اولین بیمارستان مجازی آموزشی کشور یکشنبه نهم بهمن 1401 با حضور معاون آموزشی وزارت بهداشت در دانشگاه علوم پزشکی ایران به بهره برداری رسید.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه؛علوم پزشکی ایران، دکتر ابوالفضل باقری فرد- معاون آموزشی وزارت بهداشت در حاشیه راه اندازی اولین بیمارستان مجازی آموزشی کشور اظهار کرد: این بیمارستان مجازی با هدف توسعه آموزش های علوم پزشکی ایجاد شده تا دانشجویان در محیط شبیه سازی شده، آموزش های لازم را فرا گرفته و قبل از ورود به محیط واقعی بیمارستان، مهارت های لازم برای خدمت رسانی به بیماران را کسب کنند.
وی با تاکید بر حفظ شان و منزلت بیماران اظهار کرد: در نظر داریم به منظور تعمیق آموزش های علوم پزشکی، بیمارستان های مجازی را در سایر دانشگاه های کشور راه اندازی کنیم.
دکتر حوریه محمدی- مدیر مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی دانشگاه ایران نیز عنوان کرد: این بیمارستان با هدف آموزش دانشجویان رشته های مختلف علوم پزشکی طراحی و ایجاد شده است.
وی با بیان این نکته که بحث امنیت بیماران برای حوزه پزشکی بسیار حائز اهمیت است، افزود: ضروری است تا دانشجویان قبل از ورود به محیط واقعی کار، یک سری از مهارت های لازم را با استفاده از شبیه سازها، مانکن ها و نرم افزارها بیاموزند.
محمدی تصریح کرد: این بیمارستان شامل دو بخش بیمارستان شبیه سازی و مجازی شده و دارای قسمت های مختلف CCU، NICU،CPR، اتاق زایمان، عمل سرپایی، جراحی و... است.
وی افزود: در این بیمارستان شبیه سازی شده، برای توسعه آموزش مجازی از نرم افزارها و وی آرهای استاندارد استفاده شده است.
گفتنی است:پروژه ساخت و راه اندازی بیمارستان شبیه سازی آموزشی (Simulatiom Hospital) با هدف بکارگیری از تکنولوژیهای آموزشی در آموزش فراگیران به پیشنهاد اعضای هیات علمی مرکز مطالعات و توسعه آموزشی دانشگاه (EDC ) در بهار سال ۱۴۰۰ آغاز گردید و با حمایت های معاونت آموزش وقت دانشگاه جناب آقای دکتر باقری فرد پس از طراحی نقشه و تایید دفتر فنی دانشگاه، عملیات ساخت آن از اواسط پاییز همان سال آغاز و تابستان سال جاری تکمیل گردید.
ادامه این پروژه با همت و پیگیری آقای دکتر قاسمی و سایر همکاران جهت تکمیل تجهیزات و مولاژهای مرتبط با فضاهای موجود، شامل اتاق احیا، ICU، زایمان NICU ، اتاق عمل و سایر محیط های دارای قابلیت آموزش و آزمون به فراخور نیاز صورت پذیرفت.
علاوه بر موارد فوق این مجموعه برای بهره مندی از فن آوری های نوین آموزشی شامل نرم افزارهای واقعیت مجازی (VR ) در راستای کسب مهارت بالینی دانشجویان و دستیاران علوم پزشکی جهت ابدومینوسنتز (مایع آسیت)، کشیدن مایع نخاعی (LP)، بی حسی موضعی و هم چنین لاپاروسکوپی تجهیز گردیده است.
کامنت