بیستوششمین همایش آموزش علوم پزشکی کشور برگزار شد
بیستوششمین همایش آموزش علوم پزشکی کشور در تاریخ سوم، چهارم و پنجم اردیبهشت ماه در محل سالن همایش های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد

به گزارش روابط عمومی آموزش مداوم دانشگاه علوم پزشکی ایران، بیستوششمین همایش آموزش علوم پزشکی کشور در تاریخ سوم، چهارم و پنجم اردیبهشت ماه در محل سالن همایش های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران با حضور مقامات عالیرتبه کشور، از جمله ریاست محترم جمهوری، وزرای محترم بهداشت، علوم و آموزش و پرورش، ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی ایران و معاون محترم آموزشی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی برگزار شد.
پیش از ظهر چهارشنبه 3 اردیبهشت، دکتر مسعود پزشکیان با اشاره به اهمیت حضور وزرای آموزش و پرورش، آموزش عالی و جمعی از مدیران حوزه تربیت نسل آینده در این همایش عنوان کرد: هدف از حضور در این همایش بهرهگیری از ظرفیتهای نظام آموزشی کشور برای اصلاح مسیر آموزش و تربیت در مدارس است.
رئیس جمهور تأکید کرد: تربیت صحیح نسل جدید از مقطع مدرسه آغاز میشود و روشهای کنونی آموزشی، دیگر پاسخگوی نیازهای امروز و فردا نیست. آموزش در مدارس باید متناسب با آینده کشور و تحولات جهانی بازطراحی شود، تا دانشآموزان ایران در مهارت، رفتار و باور، از کشورهای همسایه عقب نمانند.
پزشکیان با تأکید بر ضرورت پیوند نظام آموزش عالی با آموزش عمومی کشور افزود: مصمم هستیم که از ظرفیت علمی دانشگاهها برای ارتقای نظام آموزشی مدارس بهره بگیریم.
ایشان در پایان تأکید کرد: برای سربلندی ایران، بیتوجه به قومیت، جنسیت، گرایش فکری یا دستهبندی سیاسی، دست به دست هم خواهیم داد و با تمام قوا برای اعتلای این سرزمین تلاش خواهیم کرد.
همچنین پیش از آغاز سخنان رئیس جمهور، دکتر ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در افتتاحیه این همایش عنوان کرد: این مراسم حاصل چند ماه تلاش است که امروز در این جلسه به ثمر نشسته تا گامی به پیش در عرصه آموزش برداشته میشود.
وزیر بهداشت ادامه داد: آموزش پزشکی، یک علم و یک هنر است. اگر فردی جراح، متخصص ارتوپدی یا داخلی شد، به این معنا نیست که الزاماً معلم و استاد خوبی نیز است. برای این مهم، لازم است علم را در حوزههای دیگر نیز بهتدریج بیاموزد تا بتواند در کنار هنر پزشکی، هنر آموزش و معلمی را نیز داشته باشد.
وی افزود: ما دانشجو را با هزینه مردم برای مردم تربیت میکنیم، بنابراین باید این آموزش در راستای خدمت به همان مردم قرار گیرد. تعلق ملی یعنی آموختن برای خدمت، نه برای صرفاً دریافت مدرک. زمانی برای یادگیری باید به کشورهای خارجی سفر میکردیم، اما اکنون با وجود هوش مصنوعی، تکنیکهای جدید و فضای مجازی بسیاری از این امکانات بهراحتی در دسترس قرار گرفتهاند.
همچنین دکتر سید جلیل حسینی معاون آموزشی وزارت بهداشت، در این مراسم با اشاره به اینکه این رویداد در سه بخش جشنواره آموزشی، ایدههای نوآورانه و جشنواره شهید مطهری برگزار میشود، گفت: سال 1400 ما 8 هزار دانشجوی پزشکی داشتیم که در سال 1404 به 16 هزار و 500 نفر خواهد رسید. همچنین در رشته دندانپزشکی نیز 1700 دانشجو داشتیم که امسال به سه هزار و 400 دانشجو خواهد رسید.
دکتر حسینی در بخشی از سخنان خود با مرور تجربیات گذشته، به چالشهای تمرکز صرف بر شاخصهای پژوهشی در ارزیابی اعضای هیئت علمی اشاره کرد و افزود: «اساتیدی بودند که با وجود توانمندیهای علمی و نقش پررنگ در آموزش، صرفاً به دلیل نداشتن امتیازات پژوهشی کافی، پس از سالها خدمت، با مرتبه استادیاری بازنشسته شدند. این موضوع انگیزهای شد تا ایده جشنوارهای با محوریت آموزش شکل بگیرد.
ایشان اشاره داشتند : حضور ارزشمند مقامات عالی رتبه کشور، نشانهای از اهمیت روزافزون آموزش علوم پزشکی در سطح ملی است. پیوند آموزش عالی و آموزش عمومی باید تقویت شود تا بتوانیم دانش و مهارتهای پزشکی را از مدارس آغاز کنیم.
دکتر حسینی در پایان، پیشنهاد تشکیل دبیرخانه دائمی برای جشنواره آموزشی شهید مطهری را مطرح کرد و گفت: «باید از همین امروز برای سال آینده برنامهریزی کنیم. پنلها و پیشنهادات مطرحشده را مستندسازی کرده و پیگیری کنیم.
در ادامه دکتر محمدی، دبیر هجدهمین جشنواره آموزشی شهید مطهری، نیز درخصوص اهمیت این جشنواره در مراسم عنوان کرد: اهمیت جشنواره شهید مطهری باز میگردد به جایگاه دانش، دانشگاه و نقش کلیدی پروژههای تغییر مبتنی بر شواهد، که میتوانند موجب ارتقاء نظام آموزشی کشور شوند.
وی افزود: فرایندهای پذیرفتهشده در این جشنواره، امروز در خدمت تبدیل دانش به عمل قرار خواهند گرفت. این رویداد، همزمان با بزرگداشت مقام شهید مطهری و بهصورت کشوری برگزار میشود. دانشگاهها نیز در این راستا، فرایندها و پروژههای خود را ارسال کردهاند.
گفتنی است، در این مراسم از 17 برگزیده برتر هجدهمین جشنواره شهید مطهری در 6 حیطه تخصصی آموزشی تجلیل به عمل آمد. این جشنواره که با هدف شناسایی و تشویق دستاوردهای برتر آموزشی در دانشگاههای علوم پزشکی کشور برگزار میشود، امسال نیز با مشارکت پررنگ دانشگاهیان از سراسر کشور همراه بود.
در مجموع، برگزیدگان در 6 محور اصلی شامل، مدیریت و رهبری آموزشی، یاددهی و یادگیری، تدوین و بازنگری برنامههای آموزشی، ارزشیابی، یادگیری الکترونیکی، و طراحی و تولید محصولات آموزشی معرفی شدند. در این دوره، 17 نفر بهعنوان نفرات نخست تا سوم، از دانشگاههایی چون ایران، گناباد، شهید بهشتی، مازندران، اراک، اهواز، تهران، گیلان، بجنورد، کاشان، مشهد و زاهدان موفق به دریافت تندیس و لوح تقدیر شدند.
در این راستا دکتر فاطمه شیرزاد استادیار روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران به همراه دکتر نازنین صراف شهری عضو هیئت علمی گروه آموزشی اتاق عمل دانشکده پیراپزشکی این دانشگاه در هجدهمین جشنواره آموزشی شهید مطهری با حضور رئیس جمهور و وزرای بهداشت، علوم و آموزش و پرورش موفق به کسب عنوان فرآیند برتر کشوری شدند.
کامنت